BijZonder Jezelf
praktijk voor coaching van particulieren en bedrijven

Elk leven kent moeilijke momenten: we krijgen tegenslagen te verwerken en moeten soms lastige keuzes maken. Een lifecoach (niet te verwarren met lifestyle) kan je helpen om meer veerkracht te ontwikkelen en scherp te krijgen hoe je verder wilt.

Wat doet een lifecoach?

Een lifecoach is een levenspad begeleider en leert je vaardigheden waardoor je het leven beter aankunt; je belastbaarheid wordt dus groter. Ik kom bij u thuis of u komt naar de praktijkruimte in Oudheusden, Intakegesprek van max. 30 minuten is altijd GRATIS.

Wanneer ga je naar een lifecoach?

BijZonder Jezelf  coacht bij alles wat je op je levensweg tegenkomt: of het nu gaat om vragen over zingeving, problemen op je werk of niet lekker in je vel zitten, bijvoorbeeld:

  • hoe blijf ik mezelf naast mijn partner?
  • hoe maak ik die belangrijke keuze?
  • hoe ga ik om met mijn veeleisende baas?
  • hoe ga ik om met hoge werkdruk?
  • hoe kan leren ontspannen?


LET OP: Een lifecoach is iets anders dan een leefstijlcoach of lifestylecoach. Dat type coaching gaat namelijk over gezondheid, beweging, voeding en ontspanning.


Overweeg je al een tijdje de hulp van een coach maar houdt iets je tegen? 

Lees verder en ontdek waarom deze investering in jezelf het waard is.

Een coach helpt je een verandering in gang te zetten, waarbij je ook nog eens nuttige inzichten opdoet. Maar een coachingstraject heeft meer te bieden.

Je bereikt je doelen sneller

Stel, je wilt graag meer balans tussen werk en privé of bent op zoek naar een baan die beter bij je past. Een coach kan helpen die doelen te bereiken, weet Miriam Oude Wolbers, bestuurslid bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). ‘Je kunt naar een coach gaan met een concreet probleem, zoals een dreigende burn-out. Maar ook als het meer om een wens gaat, kun je bij een coach terecht,’ zegt ze. ‘Bijvoorbeeld als je graag wat assertiever zou worden. Hoe concreter die wens is, hoe effectiever de coaching zal zijn. Als je weet wat je met het traject wil bereiken, kan een coach de juiste vragen stellen.’

Je blinde vlekken worden zichtbaar

Een coachtraject helpt je blinde vlekken zichtbaar te maken door je een spiegel voor te houden. Misschien vind je bijvoorbeeld dat je collega’s zich te passief opstellen en heb je het idee dat het initiatief voornamelijk van jou komt. Een coach kan je dan helpen op jezelf te reflecteren. Want wie weet blijkt het toch genuanceerder te liggen en neem je met je daadkracht anderen de wind uit de zeilen. Zo ontdek je allerlei interessante dingen over je eigen patronen.

Je wordt zelfredzamer

Een ‘katalysator voor zelfontplooiing’ wordt coaching wel genoemd. Het brengt je in korte tijd tot nieuwe, diepgaande inzichten die je helpen om je doelen te verwezenlijken – sneller dan wanneer je zonder begeleiding aan de slag gaat.Daarbij heeft de coach niet de rol van adviseur maar het uitgangspunt is de eigen kracht van de coachee. Ik zeg nooit wat je moet doen, maar focus jou te leren kijken naar je eigen gedrag en ik reik tools aan voor hoe het anders zou kunnen.

Je gaat gestructureerd aan de slag

Een coach denkt met je mee zonder eigen agenda of belang en zal in een gesprek nooit proberen zijn eigen issues op jou te projecteren. Als professional kan een coach je gestructureerd begeleiden en feedback geven waarmee je iets kunt.

Je investeert in jezelf

Coaching heeft een positief effect op het functioneren en welbevinden van de coachee, blijkt uit de data van de NOBCO Coaching Monitor. De drie basisbehoeften – keuzevrijheid, een gevoel van verbondenheid en het kunnen inzetten van talent – blijken meer vervuld na afloop dan voor de start van een coachtraject.

Investeren in een coach is dus investeren in jezelf. Het haalt je potentieel naar boven en levert zo uiteindelijk veel op, zeker op de lange termijn.