BijZonder Jezelf
praktijk voor coaching van particulieren en bedrijven

Kindercoach

Altijd een GRATIS intakegesprek t.w.v. € 45,- en coaching aan huis


Ieder kind zit weleens wat minder lekker in z’n vel, dat hoort bij opgroeien. Maar als je kind langere tijd verdrietig, angstig of boos is, dan is dat heel vervelend. Voelt jouw kind zich niet fijn en wil je je kind helpen? Dan kun je overwegen om met je kind naar een kindercoach te gaan.

Soms heeft je kind een luisterend oor nodig en wat trucjes om de wereld te begrijpen en aan te kunnen. Grote stappen maken is niet altijd nodig, groeien mag op je eigen tempo.

Moeilijk gedrag bestaat niet, het is een signaal voor een onderliggend probleem. Hier ga ik verheldering in geven door te spelen en te praten met het kind en de ouders. Met een kortdurende coaching schijnt de zon weer snel.

 

Coaching kind vanaf € 45,-  

Gezinsbegeleiding vanaf € 65,-


Een kindercoach biedt hulp aan kinderen, tieners en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp. Als je kind moeite heeft met bepaalde emoties of in een moeilijke periode zit, kan ik helpen. Bijvoorbeeld bij het aanleren van sociale vaardigheden of het omgaan met gevoelens. Ik werk oplossingsgericht en kijk dus veelal naar mogelijkheden en de kwaliteiten van je kind. Deze hulp heeft vaak een positieve invloed op een kind, waardoor het lekkerder in z’n vel komt te zitten en/of steviger in z’n schoenen komt te staan. Daarnaast probeer ik inzicht te krijgen in waar het probleem vandaan komt zodat er aandacht voor is om dit in de toekomst te voorkomen.

Je kunt bij een kindercoach terecht voor een vraag over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van je kind. Ik werk met kinderen vanaf 3 maanden tot 18 jaar en hun ouders.

Bijvoorbeeld als je kind al een tijdje niet lekker in z’n vel zit of als je je zorgen maakt over zijn of haar gedrag. Ook kan kindercoaching goed helpen als je kind in een moeilijke situatie zit, bijvoorbeeld door een scheiding of het verlies van een dierbare. Je kunt zonder verwijzing van je huisarts naar BijZonder Jezelf komen. Hieronder een aantal voorbeelden van vaak voorkomende problemen bij kinderen:

 • Faalangst of angst
 • Boosheid, frustratie of woedeaanvallen
 • Verdriet of veel piekeren
 • Moeite met emoties uiten
 • Onzekerheid, verlegenheid of perfectionisme
 • Moeite met (in)slapen
 • Buikpijn of hoofdpijn zonder lichamelijke oorzaak
 • Hooggevoeligheid
 • Pestgedrag of gepest worden
 • Na de scheiding van ouders
 • Na het overlijden van een dierbare

Veel van deze problemen horen bij het opgroeien. Toch kunnen ze je kind flink in de weg staan.  En het is zeker niet erg om hierbij hulp te vragen.